skip to Main Content

Ons bedrijf

Wilco Beheer BV (hierna na te noemen Wilco) omvat de 100% dochterondernemingen Wilco BV en Wilco Art Books BV, beide gevestigd in Amersfoort en Wilco Zutphen BV, het vroegere Wöhrmann. In 2021 heeft Wilco Coers en Roest in Arnhem overgenomen alsmede een belang genomen in Drukkerij Roelofs in Enschede en in Jongbloed Grafisch Bedrijf BV in Heerenveen. Wilco Meppel BV is sinds de sluiting per 31 december 2021 geen actieve dochteronderneming meer.

Het sustainability rapport heeft betrekking op Wilco BV, Wilco Art Books BV en Wilco Zutphen BV met in totaal ca. 460 fte aan personeel in dienst per 31 december 2022.

Wilco maakt boeken, tijdschriften, catalogi en scheurkalenders in vellenoffset en rotatie-offset, vooral in opdracht van uitgeverijen in het literaire, educatieve en wetenschappelijke segment. Onder Wilco Art Books leveren wij kwalitatief hoogstaande kunst-, museum- en fotografieboeken in nauwe samenwerking met musea, kunst-galerieën, kunstenaars, fotografen en vormgevers. Met alle bewerkingen op eigen locaties onder één dak, houden wij alles in eigen hand: van verkoop tot en met distributie.

Met de nieuwste bindtechnieken wordt drukwerk in onze eigen binderij afgewerkt tot gehechte, genaaid of garenloos gebrocheerde en hard gebonden producties. In koudlijm, hotmelt of PUR en met een papieren dan wel linnen band. Lamineren met een uitgebreide keuze in laminaat gebeurt in principe in eigen huis; dit geldt ook voor veredeling als foliebedrukking, pregen en (spot) UV lakken. Voor verzending maken wij gebruik van eigen goederenvervoer, maar ook van externe vervoerders. In 2022 is in totaal ruim 29.205 ton papier verwerkt tot een boek of tijdschrift.

Bij Wilco doen wij wat we beloven, want afspraak is afspraak. Onze certificaten tonen aan hoe serieus wij dat nemen.
• ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagement.
• ISO 12647-2 en ISO 12647-7 colour management vellenoffset en prepress.
• ISO 14001:2015 milieumanagement.
• FSC® (FSC-C004472) ter ondersteuning van verantwoord bosbeheer.
• PEFC (PEFC/30-32-821) garandeert dat houthoudende producten als papier afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos.
• CO2 -neutraal ter compensatie van onze CO2 -uitstoot.

Onze missie

Bewust van onze sociale impact alsmede onze impact op milieu en leefomgeving, willen wij op een verantwoorde wijze boeken en tijdschriften produceren voor relaties in binnen- en buitenland.

Onze waarden

Geworteld in familietraditie. Hoe groot wij ook zijn, wij blijven een familieonderneming. Als Wilco team willen wij samen de beste prestatie leveren, waarbij niemand onder doet voor de ander.

  • Vooruitstrevend in technologie. Wij produceren op een industriële manier boeken en tijdschriften van hoogwaardige kwaliteit met gebruik van de nieuwste technologie en technieken.
  • Als pionier op het gebied van milieuvriendelijk produceren, willen wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Omdat klimaat-verandering nu moet stoppen.
  • Op een nette manier zaken doen. Wij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en respecteren, houden rekening met en reageren op de belangen van onze stakeholders. Wij gedragen ons ethisch op de waarden van eerlijkheid, billijkheid en integriteit.